När olyckan är framme

När olyckan är framme

Nej, jag skulle ju… !
Men hur gör jag nu ?!!

När olyckan väl är framme så är det väldigt enkelt att vara efterklok och för att rädda en hel webbsajt är allt som räcker en backup… men hur gör man?

På webbhotellet

De flesta webbhotell har backup-lösningar som tjänst, ibland kostar det och ibland ingår det i abonnemanget. Hur den sortens lösning fungerar är helt beroende på leverantör men generellt kan man säga att backupen endast fungerar hos dem, du kan inte ladda ner en backup för att sedan lägga upp den på ett annat webbhotell. Det innebär alltså att om servern helt kraschar så är det inte mycket man kan göra.

Ett gratis alternativ

I alla produktioner som vi gör så använder vi alltid ett tillägg, jämt… Duplicator. Ett enkelt verktyg skapat av SnapCreek som verkligen underlättar i det mest kring din WordPress sida, speciellt med funktionen att ladda ner backup-filerna till din dator.

Detta blir så enkelt om olyckan är framme, bara att flytta hela sidan till exempelvis nytt webbhotell med hjälp av Duplicator-filerna. Ditt driftstopp kan minimeras radikalt och dina besökare märker knappt av det.

Ett tillägg som du verkligen ska ha är Duplicator.

Duplicator finns även som betalversion, Duplicator Pro med flera olika funktioner, men många gånger så räcker det med gratis versionen.

Top