Google ökar kraven

Google ökar kraven för utvecklare att säkra upp sina hemsidor ännu mer än tidigare. Sedan Chrome 62 informerades användare att en hemsida var osäker om den låg på en http-sida och inom kort stegras säkerhetskraven på hemsidorna ännu mer.

Det börjar med uppdateringen till version 66 av Chrome där Google nedvärderar alla SSL-certifikat från Symantec. Detta då det framkommit att Symantec har släppt flertalet tvivelaktiga certifikat.

Nästa steg för att uppmärksamma användarna är uppdateringen till Chrome 68 som är tänkt att släppas i juli 2018. Där kommer alla http-sidor märkas som osäkra i adressfältet.

Med releasen av Chrome 70, planerad till oktober 2018, så kommer förtroendet för alla SSL-certifikat från Symantec helt tas bort.

Säkerhet på nätet är något som Google går i spetsen för och att ha sin hemsida med ett SSL-certifikat är något man måste se över nu.

Känner du att du behöver hjälp att säkra upp din hemsida så är det bara att kontakta oss

https://security.googleblog.com/2017/09/chromes-plan-to-distrust-symantec.html

Ny design till återkommande kund

Så har vi släppt en ny design åt en gammal kund. Gått till en mobilanpassad design med en fräschare stil och med nya funktioner för att underlätta för dem.

Nöjda kunder som återkommer måste vara det bästa kvittot på att man är helt rätt ute.

Besök gärna deras hemsidan

Nytt släpp

Så har första kunden för året, Willfix AB, släppt vår produktion av deras hemsida. En relativt snabb process, där vi träffade rätt mycket tidigt i designen och så hjälpte vi självklart dem till ett serviceinriktat och stabilt webbhotell.

Willfix AB är ett litet företag som bland annat är Gore-Tex servicecenter och hjälper dig att få ha kvar den där favorit jackan eller annat klädesplagg som du gillar.

 

Fler projekt

Januari började lugnt och trevligt, åtminstone de första dagarna. Tog inte så lång tid innan projekten ramlade in och för närvarande är det tre produktioner som rullar, en liten och två större och det ligger också två projekt i planeringsfasen.

Parallellt med detta återkommer gamla kunder när de behöver hjälp för att vidareutveckla sina webbplatser. Något som är riktigt bra, eftersom de är nöjda kunder och de inser att de måste fortsätta att arbeta och utveckla sina webbplatser.

Ny design och SSL

Så har vi valt att lägga lite tid på att arbeta på vår egen webbsajt. Ny design, stöd för två språk och mer lättillgänglig information. Vi har även valt att flytta över webbsajten till SSL, en säker kontakt mellan dig och vår hemsida.

Vi hoppas att detta ska underlätta för dig som besökare.