Igår kom den nya versionen av WordPress, version 5.6 och med den så kommer några viktiga funktioner och uppdateringar, samt ett stort antal mindre förbättringar och buggfixar. Några av förändringarna har en direkt inverkan på säkerhet och funktionalitet.

Ny funktionalitet och risk

En ny funktion som kommer med uppdateringen tillåter externa applikationer att begära tillstånd att ansluta till en webbplats och generera ett lösenord som är specifikt för det programmet. Det innebär i princip att en angripare kan lura en webbplatsägare att klicka på en länk som sedan gör att applikationen får full tillgång till din webbplats och med detta enkelt tar över sajten.

Trots risken kommer denna funktion sannolikt att erbjuda hög funktionalitet i framtiden.

jQuery uppdateras

Uppdateringen a jQuery kan påverka din sajt beroende på vilka tillägg du använder.

Se alltid till att ta en komplett backup på din sajt innan du uppdaterar!

Läs mer om nya WordPress versionen här, https://wordpress.org/news/2020/12/simone/

Ändra fontstorlek
Kontrast